DROMENVANGER BETEKENIS

Lees 6 minuten

Een dromenvanger of dromenvanger voorkomt dat nare dromen de slaap van de drager binnendringen. Tegenwoordig gebruiken veel mensen dit object als decoratief object of geluksbrenger op dezelfde manier als het klavertje vier of het hoefijzer.

In sommige culturen, met name de Indianen van Noord-Amerika, was de dromenvanger echter een heilig voorwerp, dat werd gebruikt om negatieve gevoelens, slechte visioenen en ideeën te verdrijven, waarbij alleen de positieve en noodzakelijke overbleven.

In dit artikel zal ik de oorsprong, de betekenis, de verschillende legendes rond dit mystieke object dat de dromenvanger is of het gebruik ervan uitleggen.

Dromenvangers zijn verkrijgbaar in onze winkel. Met dit object kun je je huis decoreren of altijd positief zijn en wat ontberingen in je leven overwinnen of nachtmerries vermijden.

Ontstaan ​​en betekenis Dromenvanger - dragen met dromenvanger - macrame workshop

🕸 WAT IS DE HERKOMST VAN DE DROMENVANGER?
De oorsprong komt uit de Noord-Amerikaanse Indiase cultuur.

De dromenvangers zijn gemaakt met wilgen voor de cirkel, touw geweven rond de cirkel en ook verschillende versieringen voor elke dromenvanger zoals veren van dieren.

De dromenvangers werden in de bomen gehangen aan de westkant, dat wil zeggen waar de zon opkomt, zodat de eerste stralen van de dag de nare dromen, de nare visioenen, die 's nachts in de draden van het object waren blijven hangen, konden wegbranden .

Het was in de jaren zestig dat dromenvangers populairder werden. Met de ontwikkeling van het toerisme begonnen de latere stammen dit item aan toeristen te verkopen. Nu is de dromenvanger voor velen een decoratief object of een geluksbrenger, maar hij wordt niet meer gebruikt in zijn primaire functie.

Oorsprong en betekenis Dromenvanger - zonsondergang - workshop macrame

☀️ WAT BETEKENT DE DROMENVANGER?
Het touw dat tot een net rond de cirkel is geweven, stelt een spinnenweb voor. Volgens de legendes van de verschillende stammen was het inderdaad een spin die deze bescherming op de mens overdroeg. Met het net kun je nare dromen opvangen die 's ochtends vroeg worden verbrand. Goede dromen glippen door de veren van de keeper van de vanger. Daarnaast hebben veren in deze cultuur een heilige betekenis. Ze zijn een symbool van vrede, vooral adelaarsveren. Over het algemeen heeft het weefsel 4, 8 of 13 bevestigingspunten die overeenkomen met het medicijnwiel, de 8 poten van de spin of de 13 fasen van de maan, ook wel "Het wiel van de 13 manen" genoemd 🌕.

Dromenvangers zijn meestal rond, maar bij sommige stammen waren ze druppelvormig. Voor sommigen vertegenwoordigt het de zon of de cirkel van het leven.

Hetzelfde geldt voor de kraal in het midden van de dromenvanger die de spin voorstelt die een web weeft.

Om de betekenis van het droomfilter beter te begrijpen, zal ik je de betekenis van het medicijnwiel en de 13 fasen van de maan 🌙 voor de Indianen uitleggen.

Het medicijnwiel is vertegenwoordigd in 4 delen die verschillende ideeën of concepten vertegenwoordigen:

De 4 windstreken: noord, oost, zuid en west
De 4 kleuren: wit, geel, rood en zwart
De 4 elementen, wind, vuur, water en aarde
De 4 delen van een persoon: geest, lichaam, spiritueel en emotioneel
De 4 levensfasen: kindertijd, jeugd, volwassenheid en ouderdom
Herkomst en betekenis Dromenvanger - medicijnwiel - macrame workshop

De 13 manen regeren astrologie, dus er zijn 13 tekens in de Indiaanse cultuur versus de 12 die we allemaal kennen. Deze 13 tekens zijn geïnspireerd door dierlijke eigenschappen, omdat in de Indiaanse cultuur een van de grondbeginselen de aarde is. Met het "13 Moon Wheel" kunt u uw persoonlijkheid onthullen en informatie geven over het totemdier en zijn invloed, evenals uw beschrijving.

De Beer (01/06 tot 01/02): kwaliteiten van de beer: doorzettingsvermogen, moed en originaliteit
Moose (02/02 tot 03/03): Kwaliteiten: Inspiratie, Helderziendheid en Wilskracht
Groundhog (04/03 tot 31/03): kwaliteiten: duidelijkheid, ontvankelijkheid en enthousiasme
Haas (01/04 tot 28/04): kwaliteiten: magnetisme, emotie en gezond verstand
White Goose (29/04 tot 26/05): kwaliteiten: intelligentie, creativiteit en realisme
Zalm (27/05 tot 23/06): kwaliteiten: loyaliteit, moed en vastberadenheid
Hert (24/06 tot 22/07): kwaliteiten: energiek, aanpassingsvermogen en intelligentie
Adelaar (23/07 tot 16/08): kwaliteiten: vaardigheid, vasthoudendheid en waakzaamheid
Schildpad (17/08 tot 16/09): kwaliteiten: competentie, diplomatie en vrijgevigheid
Bernache (17/09 tot 14/10): kwaliteiten: gebruiksvriendelijkheid, autonomie en prestatie
Beaver (10/15 tot 11/11): Kwaliteiten: vindingrijkheid, durf en intuïtie
Fox (12/11 tot 09/12): Kwaliteiten: Psyche, Wijsheid en Gevoeligheid
Otter (10/12 tot 05/01): kwaliteiten: doorzettingsvermogen, analytische geest en knowhow


🕷 WAT ZIJN DE VERSCHILLENDE LEGENDEN ROND DE DROMENVANGER?
Veel legendes verklaren de overdracht van de dromenvanger op mensen. Ze praten allemaal over een spin.

Ik zal je mijn twee favoriete legendes vertellen, die van de "Huron" -stam of beter bekend als "The Legend of the Hunter" en die van de "Lakota Sioux" -stam die minder bekend is:

De legende van "Huronne":

“Er was eens een man van een stam die eropuit moest om voedsel te zoeken voor zijn medemensen. Onderweg zag hij een grot en dacht dat daar misschien dieren zouden leven. Hij ging toen deze grot binnen met zijn boog. Er woonde daar echter een kwaadaardig ding. Een beest met bloedkleurige ogen en zwarte vacht klaar om de man die verscheen te verslinden. De bange man liet zijn pistool vallen en vluchtte, in de hoop te overleven. Hij kwam zonder eten in zijn stam aan en vertelde over zijn ongeluk. De man kon dagenlang niet slapen vanwege het beeld van het bebloede beest in zijn hoofd. Op een nacht, nog steeds niet in staat om te slapen, ging hij onder een boom liggen en viel in slaap. Toen hij opstond, zag hij boven zich een spinnenweb met kleine waterdruppels die het daglicht binnenlieten. De volgende dag viel hij weer in slaap onder deze boom. Dus vertelde hij zijn stam die deze techniek van een spin had overgenomen. »

Herkomst en betekenis Dromenvanger - bos - macrame workshop

De legende van de "Lakota Sioux":

“Lang geleden ging een spirituele leider van de stam naar de top van een berg om zijn batterijen op te laden. Bovenaan had hij een visioen van de grote wijze genaamd "Iktomi" in de vorm van een spin. Deze nam een ​​hoepelvormige wilgentak 🌱, paardenmanen 🐴 en vogelveren 🦅 en begon te weven. De grote wijze sprak een taal die alleen grote tovenaars konden verstaan. Tijdens het weven zei Iktomi dat er in het leven krachten van goed en kwaad zijn, dat als je naar de krachten van het goede luistert, je de goede kant op gaat en vice versa. Hij weefde van buiten naar binnen en liet een gat achter. Visioenen werden opgevangen door het net, dit gat joeg boze geesten weg, boze visioenen in het lege gat, en de veren werden gebruikt om goede visioenen door te geven aan de bewaker van de dromenvanger. Hij vertrouwde zijn werk toe aan de spirituele leider en vertelde hem dat dit object zijn stam in staat zou stellen hun doelen, hun doelstellingen te bereiken en hun dromen en visies goed te gebruiken. Zo werd de dromenvanger een heilig voorwerp en werd boven elk bed van de stam geplaatst om dromen en visioenen te zuiveren. De dromenvanger maakt het dus mogelijk om de positieve golven te gebruiken en de negatieve te verdrijven. »

🌬 HOE GEBRUIK EN REINIG JE JE DREAMCATCHER?
Afhankelijk van of het doel spiritueel of decoratief is (of beide), vindt u hieronder verschillende toepassingen.

Voor decoratieve doeleinden:

Er zijn verschillende soorten dromenvangers, in verschillende vormen (cirkel, hart, vierkant, enz.), lichtgevend of niet, in verschillende maten, enz. Je kunt er een maken of kopen in onze winkel om een ​​kamer in je huis te versieren. We hebben verschillende decoratie-ideeën voor u. Je kunt een gigantische dromenvanger kopen om aan de muur te hangen. Je kunt een klassieke maat nemen om aan een raam te hangen of verschillende maten nemen om aan de muur te hangen om een ​​unieke creatie te maken. Je kunt jezelf ook ophangenn vangt dromen van een wieg. Wees voorzichtig, als het een wieg is, kies dan een dromenvanger zonder kralen of strass-steentjes om te voorkomen dat de baby de kralen vangt en inslikt. Als u ideeën heeft voor decoraties met de dromenvangers uit onze winkel of als u uw gebruik wilt laten zien, aarzel dan niet om ons te schrijven!

Voor spirituele doeleinden:

Wanneer je je dromenvanger hebt gemaakt of gekocht. Steek een wierook aan om slechte ideeën te verdrijven en vul je dromenvanger met je energie, je goede bedoelingen en je positieve vibes. Laat je dromenvanger begrijpen waar het voor is, zodat het je kan helpen. Plaats hem op een plek waar hij in contact komt met licht zoals voor een raam, een deur, in je tuin, in je auto of op een plek waar licht weerkaatst wordt.Als je door dit artikel een dromenvanger wilt hebben, kun je er een vinden in onze Tad Travel.

Terug naar blog