HOE HANG JE EEN MACRAME OP?

Heb je je macrame gemaakt of besteld en weet je niet hoe je hem moet ophangen? Je bent op het juiste artikel!

In dit artikel vindt u inderdaad originele ideeën voor de locatie van uw macrame, evenals methoden om deze op te hangen.

Als u uw volgende macrame wilt maken of een nieuw model wilt kopen, aarzel dan niet om onze DIY-collectie en onze Wall Macrame-collectie te ontdekken.

Hoe hang je een macramé op in de winkel van Atelier Macramé

Afhankelijk van het type macrame dat je hebt, zijn de manieren om het op te hangen verschillend.

Als je macrame een plantenhouder of een muurmacramé is, zal de techniek inderdaad anders zijn. We leggen je uit hoe je je plafond of je muur boort, maar ook hoe je je decoratie ophangt zonder te boren, zoals met de haak met plakband.

HOE HANG JE EEN HANGPLANT OP?
Plantenhangers worden vaak aan het plafond gehangen. Daarom gaan we je vertellen hoe je een gat in je plafond boort.

Als u niet in uw plafond wilt boren, zijn er natuurlijk andere alternatieven die hieronder worden beschreven.

Om een ​​hangplant op te hangen kun je een gat in het plafond boren, ophangen aan een tapehaak, ophangen aan meubels of ophangen aan een gordijnroede.

EEN PLAFOND BOREN
Allereerst moet u zorgen voor uw veiligheid en uw werkplan opstellen.

Hoe een macramé op te hangen - boor

Bereid de materialen voor die je nodig hebt:

Boren om je plafond te boren;
Een boor om het gat te boren;
Een paal om in het gat te steken om een ​​haak te kunnen bevestigen;
Een haak om de ophanging op te hangen;
Potlood om het plafond te markeren;
Een meter om de locatie van uw gat te kiezen;
Een trapladder om bij het plafond te komen;
Een verlengsnoer omdat de kaartdraad meestal niet lang genoeg is om bij het stopcontact en het plafond te komen;
Een laken, zeildoek of krant om stof op je vloer te voorkomen;
Een wandkleed van Atelier Macramé;
Jouw plant. Als je wat plantideeën wilt, bekijk dan zeker onze blogpost over gemakkelijk te verzorgen planten.
En vergeet niet om beschermende kleding mee te nemen:

parasol
Veiligheidshelm
Leg voor aanvang van de werkzaamheden een zeildoek of krant op de grond om stof te voorkomen, mits deze goed is neergelegd. Inderdaad, als het zeil of het laken verschuift of kreukt, heeft het geen zin.

Vergeet ook niet om jezelf uit te rusten met veiligheidsuitrusting zoals een veiligheidsbril en een stofmasker.

Daarna is het aan jou om de perfecte locatie voor je hanglamp te kiezen. Als je bijna geen ideeën meer hebt, vind je hieronder een paragraaf met originele locaties voor je macrame.

Nadat je je locatie hebt gekozen met behulp van je meetlint, kun je een markering schrijven op waar de macrame zal hangen.

SELECTEER ANKER
Voordat u uw gat maakt, moet u een bit op de boor plaatsen. De boor moet even groot zijn als de plug die je erin gaat steken.

Je moet dus de dop kiezen om de boor te kiezen.

U moet uw pen kiezen op basis van het gewicht van de ophanging.

Hoe een macrame-plug op te hangen voor boormachinesWeeg dus alles af wat er opgehangen gaat worden: de macrame ophanging, de bloempot en de plant om te kunnen kiezen.

Nadat je je deuvel hebt gekozen, kun je het gat boren met de boor.

U kunt dan uw kapstokhaak en kapstok omdoen.

Er zijn duizenden haken op de markt in verschillende vormen en kleuren die elk gewicht kunnen dragen.

Het advies dat we je kunnen geven is om een ​​haak te kiezen die veel gewicht kan dragen. Voor het ontwerp is het aan jou.

HANG JE VERING OP
Je kunt eindelijk je schorsing ophangen. Als je op zoek bent naar mooie macramé gordijnen, kun je onze collectie bekijken.

HOE HANG JE EEN MUURMACRAME OP?
Om een ​​macrame muur op te hangen, kun je deze direct in de muur hangen. Dus om de muur te boren, is het principe hetzelfde als om het plafond te boren dat we hierboven hebben beschreven. Je kunt echter ook gewoon een spijker inslaan en je macramé vastbinden.

We hebben ook andere mogelijkheden om een ​​macrame muur op te hangen zonder een muur te boren.

HOE EEN OPHANGING BEVESTIGEN ZONDER BOREN?
U wilt inderdaad geen gaten in uw huis of appartement maken om het niet te beschadigen, maar u wilt toch uw bohemian interieur decoreren, het is nu mogelijk om boren te voorkomen. Dit zijn onze oplossingen:

Bevestig een ophanging zonder te boren

De linthaak is ideaal als je je macramé of andere voorwerpen in de hoogte wilt ophangen zonder te boren. Ze zijn er in alle vormen en kleuren en kunnen wat gewicht dragen. We hebben op de markt kleefhaken kunnen vinden die een gewicht van 0,5 kg tot 5 kg kunnen dragen.
Op een meubelstuk: U kunt bijvoorbeeld bloemenhangers aan kledingrekken hangen. Je kunt het eigenlijk aan elk meubelstuk hangen, zolang het maar een haak of sport heeft. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het op een bed te hangen met spijlen zoals onze macramé decoratie.
Aan een gordijnroede: Ja, je kunt gordijnroedes gebruiken door plantenhangers op te hangen. Het is een origineel gebruik, maar het werkt.


WAAR MACRAME KOPEN?
Als je je eigen macramé wilt maken, vind je op onze site een doe-het-zelfcollectie waar je al het materiaal vindt dat nodig is voor je creatie.

Je vindt inderdaad touwen van alle materialen, alle diameters en alle kleuren, maar ook kralen en complete sets om je te helpen.

Aarzel niet om ons uw creaties met materiaal van Atelier Macramé op te sturen.

En als je geen zin hebt om er zelf een te maken, kun je met de bovenstaande geweldige tips een prachtige collectie gemakkelijk op te hangen macramé ontdekken.

WAAR PLAATS JE EEN MACRAME?
Als je bijna geen ideeën meer hebt voor een locatie voor je macramé, hebben we prachtige originele ideeën om je macramé te sublimeren en te benadrukken. Je weet al dat je ze aan de muur of aan het plafond kunt hangen, dus hier zijn wat nieuwe ideeën:

hoe macramé op te hangen

Een deur: je kunt je macrame op een deur zetten om hem te versieren. Klaar met de eenvoudige witte deur!
Een raam: je kunt je macramé op je raam zetten om het licht mooi in je interieur te brengen. Veel dromenvangers worden vanwege hun herkomst en betekenis op een raam geplaatst. Meer informatie vind je in ons blogbericht over dromenvangers.
Een tuin: Op zonnige dagen kun je bijvoorbeeld een macramé in je tuin aan een boom hangen om een ​​tuin te hebben die opvalt tussen je buren!
Op een meubelstuk: Je kunt een macrame op elk meubelstuk hangen. Je kunt een kleine macramé aan een handvat van een ladekast hangen om deze bijvoorbeeld te versieren.
Gebruik je creativiteit en deel het gerust met ons!Tot slot, om een ​​macramé op te hangen heb je verschillende opties: boor een plafond of een muur met ons waardevolle advies, hang aan een meubelstuk, aan een gordijnroede, aan een raam, aan een deur of hang aan een muur met een kleefhaak . Kies op basis van uw voorkeuren en het gewenste uitzicht!

Terug naar blog