ONDERHOUDSVRIENDELIJKE KAMERPLANTEN

4 minuten lezen

Koop je een van onze bloemenhouders of een macramé plantenbak, maar weet je niet welke planten je erin moet zetten?

Je bent op het juiste artikel!

Ik ga een lijst maken van gemakkelijk te verzorgen en erg mooie planten om op te hangen, in een mand of op een plank (in macrame!).

Planten zijn unieke decoratieve elementen die je interieur tot leven brengen. Makkelijk te verzorgen hangplanten zijn: Ceropegia, Rhipsalis, Senecio Rowleyanus en Sedum Burrito. Andere onverwoestbare kamerplanten: Oxalis Triangularis, Lucky Bamboo, Sansevieria Trifasciata en Caladium.

Ik wil je eraan herinneren dat een plant een levend wezen is, dus er moet nog steeds voor worden gezorgd. De planten die ik je ga voorstellen, hebben misschien minder aandacht nodig dan andere, maar ze zullen wel de voedingsstoffen moeten krijgen die ze nodig hebben!

Als u op zoek bent naar plantenbakken of macrame bloemenkleden, u kunt ze vinden in onze winkel.

🌿 HERFST PLANTEN:
💕 La Ceropégie
Deze plant is een hangplant waarvan de hartvormige bladeren groen of roze kunnen zijn. Het kan op een ophanging of boven een meubel worden geplaatst.

Wat ze nodig heeft:

🌞 Ze heeft veel licht nodig. Geef de voorkeur aan een lichte kamer of op een balkon omdat hij direct licht op prijs stelt.

💧 Het is een droogteminnende plant dus matig water geven tussen de 8 en 15 dagen is meer dan voldoende. Ook kun je de bladeren schoonmaken door water op haar bladeren te sproeien, ze vindt het heerlijk!

💶 Van ongeveer 3 tot 20 €

🐾 Giftig voor dieren. Als de plant hoog is, laat de stelen dan niet zo ver hangen dat een hond of kat ze niet kan vastpakken.

Makkelijk te verzorgen planten - Ceropegia - Tad Travel

🌵 De Rhipsalis
De Rhipsalis is een hangende cactus dus perfect om op te hangen en erg origineel.

🌞 Een plant die veel licht nodig heeft. Het is een cactus die uit een tropische zone komt, zet hem dus niet in een ruimte waar de temperatuur lager is dan 8°C.

💧 Ook al is het een cactus, hij heeft een hoge luchtvochtigheid nodig. Zeker in tijden van groei. Het zal daarom nodig zijn om het een of twee keer per week water te geven.

💶Van 15 tot 50 €

🐾 Niet giftig voor dieren, maar raadpleeg altijd uw dierenarts volgens de soort van uw dier.

Makkelijk te verzorgen planten - Rhipsalis -Tad Travel

🍇 Senecio Rowleyanus
Een hangplant die eruitziet als kleine gewichtjes.

🌞 Het is een plant die veel licht nodig heeft en aan direct zonlicht kan worden blootgesteld. Als het niet genoeg wordt blootgesteld, zal het je vertellen door zijn bladeren te laten vallen! Hij kan probleemloos op een veranda geplaatst worden.

💧 Het houdt van droogte, dus je kunt het vergeten en elke maand water geven, wat genoeg is.

💶Van 5 tot 20 €

🐾Giftig voor dieren. Als de plant hoog staat, laat de stelen dan niet zo ver hangen dat een hond of kat ze niet kan vastpakken.

Makkelijk te verzorgen planten - Senecio Rowleyanus -Tad Travel

🌿Sedumburrito
Sedum is een andere hangplant. Ik denk dat dit een van de gemakkelijkste hangplanten is om te onderhouden.

🌞 Hij kan zowel binnen als buiten geplaatst worden en heeft veel licht nodig.

💧 Daarnaast zijn de bladeren drassig, waardoor het niet nodig is om hem vaak water te geven. Ze heeft bedenkingen! Een of twee keer per maand is genoeg.

💶 Van 10 tot 15€

🐾 Niet giftig voor dieren, maar raadpleeg altijd uw dierenarts volgens de soort van uw dier.

Onderhoudsarme planten - Sedum burrito -Tad Travel

🌱 PLANTEN DIE DRAGEN
☘️Driehoekige Oxalis
Het is een plant waarvan de klaverblaadjes zich bij het vallen van de avond opvouwen. Uiteraard gaan de clubs morgenochtend weer open!

🌞 Net als de Ceropegia houdt deze plant van licht, kies dus voor een lichte kamer maar houdt niet van direct licht.

💧 Het is een plant die van de lente tot de herfst in de luchtvochtigheid moet blijven. Kom de winter, als je het elke 7 tot 10 dagen water geeft, is dat genoeg.

💶 Van ongeveer 5 tot 15 €

🐾 Niet giftig voor dieren, maar raadpleeg altijd uw dierenarts volgens de soort van uw dier.

Onderhoudsarme planten - Oxalis Triangularis -Tad Travel

🎋 Geluksbamboe
🌞 Ik heb het gevoel dat ik in herhaling val maar het is ook een plant die licht nodig heeft! Als het niet genoeg heeft, wordt het geel!

💧 Dit is een plant die zijn wortels nodig heeft om ondergedompeld te worden in water, dus wekelijks water geven!

Ik vind deze plant vaak in badkamers.

💶 Van 5 tot 15€

🐾Giftig voor dieren.

Planten Makkelijk in onderhoud - The Lucky Bamboo -Tad Travel

🍃 De Sansevieria trifasciata
Sansevieria is een plant waarvan de bladeren verontreinigende stoffen zoals benzeen absorberen. Ideaal voor het zuiveren van de lucht in uw natuurlijke woningecht.

🌞 Een plant die van de zon houdt of niet. Je kunt het neerzetten waar je maar wilt. Het blijft een plant dus heeft een minimum aan licht nodig.

💧 Je kunt hem 1 keer per maand water geven, hij is niet wispelturig. Zie je de bladeren van kleur veranderen en hun strepen verliezen, dan heeft de plant water nodig.

💶 Van ongeveer 10 tot 30 €

🐾Giftig voor dieren.

Onderhoudsarme planten - Sansevieria trifasciata -Tad Travel

🍁 Caladium
De Caladium is een plant met veelkleurige bladeren. Het is een plant die een sensatie veroorzaakt en veel mensen tevreden stelt. De Caladium is echter de meest fantasievolle die ik in dit artikel presenteer.

🌞 Om de felle kleur van de caladium te behouden, plaats je plant onder zacht licht. Het mag niet in direct contact komen met zonnestralen.

💧 Caladium heeft een vrij hoge luchtvochtigheid nodig. Zorg er dus voor dat de grond voor deze plant het hele jaar door vochtig blijft. Daarnaast heeft hij elke dag helder water nodig dat op zijn bladeren wordt gespoten.

💶 Van ongeveer 10 tot 40 €

🐾Giftig voor dieren.

Planten Makkelijk in onderhoud - Caladium -Tad Travel

Ik hoop dat je je geluk hebt gevonden met ons artikel. Je kunt bloempotten toevoegen om je planten op te fleuren. Daarnaast staan ​​de hangplanten erg mooi op de bloemen hanglampen. Macrame plantenbakken en bloemenkleden zijn te koop in onze winkel.
Terug naar blog