TAPIJTEN EN ANDERE MACRAME SCHOONMAKEN

4 minuten lezen

Heb je een macrame gekocht in onze winkel of heb je hem zelf gemaakt en weet je niet hoe je hem moet onderhouden?

U bent op het juiste artikel.

Ik zal uitleggen hoe je het elke week onderhoudt om stof te voorkomen en ook hoe je je macramé er echt schoon uit kunt laten zien.

U leert dat u uw vloerkleed of ander vloerkleed met de hand of in de wasmachine kunt reinigen en ook hoe u hardnekkige vlekken verwijdert met witte azijn.

Als je het niet op onze site hebt gekocht, kijk dan natuurlijk naar de instructies voor je macramé of andere stoffen. Maar a priori zijn deze tips goed voor alle macramé.

Onderstaande tips gelden ook voor andere stoffen, niet alleen voor macramé.

De antwoorden op de meest gestelde vragen staan ​​hieronder.

Wil je een bohemian item in huis, kijk dan eens naar onze macrame in onze winkel: van bloemenkleden tot sierkussens!

Hoe maak je je tapijt schoon? Atelier Macramé Afbeelding van de producten van Atelier Macramé
Alle afbeeldingen zijn foto's van Atelier Macramé producten. Als je gecharmeerd bent van het Ombeline-tapijt of de Satine-kussenset: aarzel dan niet!

IS MACRAME BREEKBAAR?
Macrame, wat het ook is, is niet kwetsbaar zoals bijvoorbeeld kant. Macrame is zeer resistent, het vervormt of rafelt niet. Zoals je zult hebben gemerkt, wordt macramé gemaakt met katoenen draden van zeer goede kwaliteit.

HOE VERZORG JE JE MACRAME? HOE ONDERHOUD JE EEN TAPIJT?
Tijdens uw dagelijkse of wekelijkse schoonmaak gelden de volgende tips:

Ik raad je aan om je macramé af te stoffen met een plumeau om stofklontjes te voorkomen, ongeacht het macramé: macramé aan de muur, bloemenkleden, verlichting, enz. Voor tapijten volstaat een stofzuiger op maximaal vermogen.

Ook als je hem af en toe in je tuin of bij het raam kunt schudden, is hij heel goed in het verwijderen van vuil.Voor een meer grondige reiniging kun je je macrame op verschillende manieren wassen:

Maak de wasmachine schoon:
De macramé kan in een klein net op 30°C in de wasmachine worden gewassen. Het kleine net voorkomt dat de macrame-draden vast komen te zitten in de trommel van de machine.

Afhankelijk van of je macraméstuk stevig is of niet, wring je het macramé goed uit om het niet te verzwaren.

Pas ook op dat u niet te veel wasmiddel toevoegt. Liever een natuurlijke zeep zoals marseillezeep, black know, etc. Of een specifiek product voor snaren.

Als je kledingstuk niet in de wasmachine kan omdat het groot is of gemaakt is van ander materiaal dat niet in de wasmachine mag, kun je het met de hand wassen.Handreiniging:
Als je bang bent om je macramé in de wasmachine te doen, kun je hem met de hand wassen. Liever een natuurlijke zeep zoals marseillezeep e.d. Of een specifiek product voor snaren. U kunt het voorzichtig borstelen om vlekken te verwijderen. Vergeet het niet goed uit te wringen.

Hoe maak je je tapijt schoon? Macramé werkplaats Wasmachine

HOE VLEKKEN VERWIJDEREN MET WITTE AZIJN?
Voor het verwijderen van vlekken uit een macramé-tapijt, maar ook uit andere oppervlakken zoals een gordijn, kussen, enz. is witte azijn voor Atelier Macramé de beste oplossing.

Bereiding van het mengsel voor 1L:

- 500 ml witte azijn (of alcoholazijn) die gemakkelijk te vinden is in supermarkten.

- 500 ml lauwwarm water. De hitte zal de witte azijn effectiever maken. Pas echter op dat de azijndampen ontsnappen.

- Als je de geur van het mengsel niet lekker vindt, kun je sinaasappelschil of ander fruit macereren.

Neem vervolgens een spons of een borstel gedrenkt in het azijnmengsel en maak de hardnekkige vlekken één voor één schoon. Bovendien kunt u het tapijt volledig reinigen om de kleur nieuw leven in te blazen. Spoel aan het einde af met water.

Hoe vlekken te verwijderen met witte azijn? Macrame-workshop

KUNNEN DE STOFFEN VAN HET HUIS (GORDIJN, TAPIJT ETC.) VERVORMEN?
Zo kan macramé niet vervormen omdat macramé ook na vele wasbeurten niet van breekbare materialen is gemaakt.

De kleuren van onze macramés zijn van zeer goede kwaliteit, dus de kleur kan niet worden gewijzigd. We raden nog steeds aan om de macramé op 30°C te wassen met een natuurlijk wasmiddel om elk risico te vermijden en onze planeet te beschermen!

HOE GEEF JE EEN LEVENDE KLEUR AAN EEN TAPIJT OF ANDER?
Ecrukleurige stoffen hebben, net als andere materialen van dezelfde kleur, vaak de neiging om lichter te worden of wit te worden. Voor sommigen is het een voordeel en voor anderen een nadeel.

Grootmoeders geheim: voor wie zijn ecru stof wil opfrissen en in zijn oorspronkelijke kleur wil herstellen, dat kanz Baad uw vloerkleed of ander tapijt in water met thee. Qua hoeveelheid kun je ongeveer 4 theezakjes gebruiken voor een emmer van 5 liter.


Ik hoop dat deze tips je zullen helpen om voor je macrame te zorgen. Als u tips heeft uit uw ervaring, deel deze dan alstublieft. Macrame maar ook materiaal voor DIY Macrame vind je in onze winkel.
Terug naar blog