WELKE DRAAD VOOR MACRAME?

Lees 5 minuten

Wil je gewoon thuis een macrame maken, maar weet je niet hoe je je draad moet kiezen? U bent op de juiste plek!

Allereerst hangt de keuze van het garen af ​​van je project. Afhankelijk van je macrame-project kun je het type garen, het garenmateriaal en de diameter van je touw kiezen. Of het nu gaat om een ​​klein stuk, zoals een armband, of een groter stuk, zoals een decoratief object voor buiten, de keuze zal anders zijn.

Hieronder vindt u de details voor het kiezen van het beste garen voor uw macrame-creatie. Daarnaast vind je de lijst met wat je nodig hebt als materiaal om je macrame te maken.


Voor de minder dapperen kun je een macrame-stuk kopen in onze winkel.


We kunnen u enkele indicatieve keuzes geven om u zo goed mogelijk te begeleiden bij uw beslissing:

- Voor een armband raad ik gedraaide katoenen draden aan met een diameter van 3 mm.

- Voor een deksel van een macramépot, gedraaide draden van hennep of sisal met een diameter van 6 mm.

- En tot slot, voor de stukken met franjes: gekamde katoenen draden van variabele diameter.


In onze winkel vind je de benodigdheden die je nodig hebt.

Welk garen om een ​​macramé te maken? Blog over macrame-workshops

Zoals gezegd kies je je touw op basis van type, materiaal en diameter.🕸 WELK SOORT TOUW KIEZEN VOOR EEN MACRAME?


Het type touw dat je kiest hangt af van de macrame die je gaat doen, je niveau, of je thuis al macrame alleen hebt gedaan of niet.

Er zijn 3 verschillende soorten touwen, elk type is gedetailleerd op basis van zijn bruikbaarheid, maar ook om de meeste beginners te begeleiden. Er zijn drie soorten touwen: gedraaid, gevlochten en kamgaren.


Twisted: Een twisted pair is een set van meerdere draden die samen zijn gewikkeld, meestal 2 of 3 draden. Het is het basistouw van macramé omdat het touwen zijn die goed op hun plaats blijven, vrij dun zijn en gemakkelijk om mee te werken. Ideaal voor beginners!


Gevlochten: Een gevlochten paar is een set samengeweven draden. Het vlechtwerk is luchtig om het gewicht van de macramé niet te vergroten. Dit touw wordt inderdaad gebruikt voor precieze tekeningen omdat het touwen zijn die op hun plaats blijven. Nauwkeurige ontwerpen betekenen dat je veel koorden moet gebruiken, dus de lichtheid van het garen draagt ​​niet bij aan het gewicht van je macrame-stuk.


Worsted: het kamgaren touw is het prettigst om mee te werken, maar ook een van de moeilijkste. Dit komt omdat kamgaren koorden zijn gemaakt van twee strengen die samen zijn gewonden. Het garen kan tijdens het maken losraken, je hoeft het alleen maar terug te spoelen om de streng rond te houden. Dit probleempje bestaat alleen bij dit type touw, de andere houden het langer vol. Kamgaren koorden zijn daarom ideaal voor franjes omdat het garen gemakkelijk ontrafelt. Om je creaties een luchtige kant te geven met franjes, niets beter dan kamgaren touw.


Een macrame-stuk kan natuurlijk verschillende soorten koorden bevatten. Een macramé wandkleed kan een gevlochten touw in het midden hebben omdat het een nauwkeurig ontwerp bevat, maar de buitenkant van het macramé kan gemaakt zijn van kamgaren touw om franjes te creëren.

Welk garen om een ​​macramé te maken? Macramé uit onze Tad Travel winkel


🌱 WELK DRAADMATERIAAL KIEZEN VOOR EEN MACRAME?


Er is een veelheid aan touwmaterialen, maar voor macramé raden we natuurlijke vezels aan.

De keuze hangt af van hoe je wilt dat je macrame eruit komt te zien.

Katoengaren is het meest gebruikte garen, vooral in interieurdecoraties, omdat het een soort garen is met een zachte textuur, zowel visueel als in aanraking.

Andere materialen, zoals hennep, sisal, kokos, hebben een ruwere uitstraling en zijn daarom ideaal voor bepaalde stukken die buiten in een tuin of veranda geplaatst kunnen worden, aangezien ze meer resistent zijn naargelang uw decoratie. .

Voor beginners raden we katoengaren aan, het gemakkelijkst te vinden, te gebruiken en het is het resultaat dat het grootste aantal zal bevallen.

Een advies: verwaarloos uw zintuiglijk plezier niet door het touw aan te raken, gezien de tijd die u op uw canvas zult doorbrengen.📏 WELKE DRAADDIAMETER KIES JE VOOR EEN MACRAME?


De draadmaat, d.w.z. de diameter, varieert tussen 0,5 en 10 mm. Je moet het kiezen op basis van het stuk dat je wilt maken (juwelen, tas, gordijn, enz.) maar ook de weergave die je wilt hebben. Als het doel is om een ​​armband dun genoeg te maken voor een kleine pols, dan is de ideale diameter tussen de 1 en 3 mm. Is het doel daarentegen een ophanging voor een bloempot waarbij het touw het gewicht van de bloem moet dragen, dan zal het touw dikker moeten zijn. Ik adviseer je minimaal 5 mm.

Dit zijn indicatieve maten, u kunt uw stuk maken met de door u gewenste diameter.Er zullen in ieder geval knopen te leggen zijn. Als de draaddiameter dik is, zal de knoop die je legt indrukwekkender zijn voor je stuk, dus er hoeven in totaal minder knopen te worden gelegd.

 

✂️ WELK MATERIAAL HEB IK NODIG OM MACRAME TE MAKEN?

 

Nadat je je touw hebt gekozen, het belangrijkste onderdeel van je macramé, is hier de lijst met materialen die je nodig hebt voor de doe-het-zelfzaak:

-het touw dat je hebt gekozen aan de hand van het bovenstaande advies;

- een steun om je werk vast te houden zoals een tak hout voor bijvoorbeeld een ophanging;

accessoires om je macrame-kralen te verfraaien;

-een paar scharen;

- een werkplan of een voldoende ruime ruimte om je macramé goed uit te voeren;

-geduld !


In onze winkel vind je verschillende materialen.

Welk garen om een ​​macramé te maken? Macrame hanglamp Tad Travel

Kort gezegd: er zijn drie soorten touw: gevlochten, gedraaid en kamgaren. Afhankelijk van of je een pony of precieze ontwerpen wilt doen of gewoon je niveau, zullen bepaalde soorten beter geschikt zijn. Katoengaren wordt over het algemeen het meest gebruikt voor het materiaal, maar afhankelijk van de esthetiek en uw zintuiglijke genot, is de keuze aan u. En tot slot, voor de diameter, zal de maat, afhankelijk van uw onderdeel, variëren van 1 tot 10 mm.

Ik hoop dat je na al deze tips makkelijk een touw voor je macrame kunt kiezen. Bewapen jezelf met veel geduld en vooral veel plezier!


Voor de minder avontuurlijken zijn er al macrames gemaakt in onze winkel.

Terug naar blog